Yangın Kapısı No Further Mystery

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapkaloriın) asıl amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki duman, yangın, gaz lambası vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu negatif koşulların sair katlara intikalini kösteklemek yahut olası başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdiveni ile müteallik kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir süre ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve bakımları kararlı olarak mimarilmalıdır. Bapnın rabıtalı çhileışmasını bulmak için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi dahişenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında bakım örgülmalıdır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar evgin gidiş çabucak bapnın olası olan en azca devir kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın Kapısı omurga amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince mukannen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak kucakin, elan yapı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duyarlı davranılmalıdır.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı düz itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik cenah şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı kucakin az çok meselelevsel şekilde görev yapmalıdır.

Elektrikler kesik evetğunda dahi geceleri parlayan bir örgüda olan bu yazılar ağır durumların uğur göstericisidir.

Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği yerler ortada okul, esenlik organizasyonu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden aşkın olduğu sefahat merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına müsaade verilemez.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğu kez 60 dakika, B yangın kapısı klası bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *